Nedjelja, 29. Marta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U petak dženaza tragično stradalima Kazaferu i Aziri Bećić

U petak, 3. januara, ispred džamije Islamskog centra u Banovićima bit će klanjana dženaza tragično stradalim supružnicima Kazaferu (60) i Aziri (54) Bećić, koji će biti ukopani na mjesnom mezarju u Bećićima. 

Iza njih je ostala neutješna kćerka Zerina.

Podsjetimo, Bećići su nastradali jučer u saobraćajnoj nesreći kod Olova kada su automobilom Passat podletjeli pod cisternu. S njima je u vozilu bila i jedina unuka koju su poveli na doček Nove godine u Sarajevo. Prema neslužbenim informacijama, djevojčici su slomljene obje noge.

 • Kazafer je važio za uglednog banovićkog privrednika, dobrog komšiju i prijatelja. Bio je generalni direktor “Elektroremonta” Banovići, a obavljao je i nekoliko značajnih društvenih i političkih funkcija u Banovićima. Bio je i ugledni profesor na Mašinskom fakultetu u Tuzli.

 • U posljednje vrijeme porodicu Bećić su zadesile brojne nesreće. Supruga Azira prije samo nekoliko mjeseci izgubila je dva brata. Njene radne kolege kažu da je na dan nesreće bila radosna zajedno s unukom, kao da se konačno bila oporavila od nedavnih gubitaka najmilijih.

  Još nije poznato hoće li Općina Banovići proglasiti dan žalosti u petak, piše Dnevni avaz.

  Vezano | Detalji tragedije na putu Tuzla-Sarajevo: Bračni par poginuo u sudaru s cisternom

  Vezano | U nesreći kod Olova poginuli profesor Mašinskog fakulteta u Tuzli i njegova supruga 

  Vezano | Pogibija bračnog para Bečić: Krenuli u Sarajevo s unukom na doček Nove godine 

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje