Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Mostaru provaljeno u stan u kojemu su nedavno nađene dvije mrtve sestre

Preuzmite sliku

U ponedjeljak navečer je provaljeno u stan, u kojem su prije sedmicu dana pronađene dvije mrtve sestre. Iz MUP-a HNK-a za Bljesak.info je rečeno kako je u 20.15 komšija prijavio da su na adresi Mile Budaka 125, dvije osobe izvršile provalu na balkon s vanjske strane.

Lopovi su, kako je rečeno, ‘ispreturali’ stvari, te se još uvijek ne zna je li išta otuđeno. Uprava Krim. policije danas radi uviđaj, rekli su iz MUP-a. Vijest o mrtvim sestrama šokirala je stanovnike grada na Neretvi prošle sedmice, piše Bljesak.info.

Sestre Vera i Ranka Grešl su živjele same, a njihova tijela pronađena su u poodmakloj fazi raspada, a smrt je nastupila u zadnjih mjesec dana.

Vezano | Mostar: Dvije ženske osobe u fazi raspadanja pronađene u stanu

Kako su stanari zgrade ispričali, jedna sestra je imala određenih zdravstvenih tegoba i, praktično, godinama nije izlazila iz stana, dok se druga brinula o njoj i povremeno su je viđali.

Uviđaj je pokazao kako nema nikakvih elemenata koji bi ukazivali na to da je riječ o nasilnoj smrti, a što je potvrđeno i detaljnim vanjskim pregledom oba tijela.

Također, kako je potvrdio dežurni županijski tužilac koji je rukovodio uviđajem, na licu mjesta nije bilo nikakvih znakova premetačine ili pljačke. U stanu su policajci tokom uviđaja pronašli značajnu sumu novca, kao i zlatni nakit.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,