Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Konjicu uhapšena jedna osoba kod koje je pronađeno osam stabljika kanabisa

Preuzmite sliku

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona – Područnog tužilaštva Konjic, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti uhapsili su osobu inicijala A.M. (1985.) sa područja općine Konjic zbog sumnje u neovlašteno stavljanje u promet opojnih droga.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Konjicu izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičeno lice na čijoj zemljišnoj parceli je pronađeno osam stabljika zasada visine 150-180 cm NN biljke koja asocira na opojnu drogu (Cannabis sativa L.), određena količina zeljaste materija zelene boje, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom.

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno, te će protiv istog u zakonskom roku biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom Tužilaštvu.

Asistenciju Federalnoj upravi policije prilikom realizacije akcije pružilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, Policijska uprava Konjic, saopćili su iz Federalne uprave policije.FUP

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,