Subota, 25. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U akciji MUP-a TK uhapšeno pet osoba: Vršili ilegalno obezbjeđenje objekata i reketirali ugostitelje (FOTO+VIDEO)

Pripadnici MUP-a TK nakon višemjesečne istrage sproveli su akciju kodnog naziva ‘Objekat’ koja je rezultirala hapšenjem pet osoba sa područja Tuzle, Živinica i Banovića.

Svih pet uhapšenih će nakon kriminalističke obrade biti predato u nadležnost Kantonalnog Tužilaštva Tuzlanskog kantona, a prema riječima direktora Uprave policije MUP-a TK Dževada Kormana oni se sumnjiče za iznudu, ugrožavanje sigurnosti, i nasilničko ponašanje.

  • – Danas smo započeli realizaciju akcije kodnog naziva’Objekat’ nakon višemjesečne istrage, a prema nalogu Općinskog suda Živinice te uz nadzor Tužilaštva Tuzlanskog kantona. Izvršen je pretres na pet lokacija na području Tuzlanskog kantona. Lica koja su lišena slobode su s područja Tuzle, Živinica i Banovića – rekao je novinarima direktor Uprave policije TK Dževad Korman.

  • – Naime, oni su u proteklom periodu uz upotrebu sile i uz ozljednje prijetnje prema vlasnicima ugostiteljskih objekata, privrednih subjekata vršili ilegalno obezbjeđenje objekata te iste prisiljavali da čine radnje koje su na štetu drugih i njihove imovine. Prilikom pretresa ovih lica pronađeni su predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. Radi se o određenoj količni naoružanja, dakle municije različitih vrsta kalibara, pronađeno je više mobilnih aparata kao i uniforme zaštitarske agencije kojoj su pripadali – rekao je Korman. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,