Srijeda, 22. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuzla: U automobilu pronađen “Canabis”, privedene dvije osobe

Dana, 18.01.2016. godine u Tuzli, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a TK-a, su obavljajući redovne poslove i zadatke na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, kontrolisali putničko motorno vozilo u kojem su se nalazila četiri NN lica.

Prilikom legtimisanja utvrđeno je da se radi o licima: S.Š.,rođen 1993. godine ,E.M., 1989. godine, A.H., rođen 1990. godine i A.Đ., rođen 1992. godine svi iz Tuzle.

Prilikom pretresa kod A.Đ. je pronađeno veće pvc. pakovanje u kojima se nalazilo više manji pakovanja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Canabis“, a prilikom pretresa vozila kojim je upravljao S.Š. pronađeno je petnaest manjih pvc. pakovanja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Canabis“. A.Đ. i S.Š. su privedeni u službene prostorije MUP-a TK-a radi kriminalističke obrade, dok je pronađena materija oduzeta radi vještačenja.

O događaju je obavješten kantonalni tužilac, a službenici SKP MUP-a TK-a poduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju navedenog događaja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,