Petak, 26. Februara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Nakon što je uhapšen insistirao da ponese buket cvijeća u ćeliju

Preuzmite sliku

Uprava policije MUP-a Tuzlanskog kantona po ranije sačinjenom operativnom planu provođenja mjera na sprječavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i dr predmeta ove godine izvela je više policijskih akcija.

Razbijeno je više organizovanih grupa koje su bavile se rasturanjem narkotičkih sredstava na području TK. Ekipa emisije “Slučajevi-X” boravila je na terenu sa službenicima Uprave policije MUP-a TK i zabilježili njihov rad.

Jedan od učesnika u saobraćaju u rutinskoj kontroli kod Panonskih jezera upravljao je neregistrovanim putničkim motornim vozilom nakon čega su mu službenici Uprave policije MUP-a TK izdali naređenje da skine registarske oznake sa vozila.

Vozač je lišen slobode, a tom prilikom je insisitrao da u prostorije Policijske uprave sa sobom ponese buket cvijeća.

Ovom vozaču je izdat prekršajni nalog u iznosu od 400 KM uz dva mjeseca zabrane upravljanja putničkim motornim vozilom i dva kaznena boda zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Zbog upravljanja neregistrovanim vozilom također je usljedio prekršajni nalog od 400 KM uz još dva mjeseca zabrane upravljanja putničkim motornim vozilom i nova dva kaznena boda.

Zbog prekoračenja brzine kažnjen je sa 50 KM.

Sve policijske akcije koje je na ulicama Tuzle zabilježila kamera “Slučajeva-X” pogledajte u video prilogu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje