Utorak, 19. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Nakon fizičkog obračuna na parkingu smrtno stradao migrant

Preuzmite sliku

Sinoć, 25 minuta nakon ponoći, Policijska uprava Tuzla zaprimila je dojavu građana kako je došlo do incidenta na parking prostoru koji se nalazi u sklopu Robne kuće Tuzlanka.

Nakon izlaska na mjesto događaja, ustanovljeno je da je došlo do fizičkog obračuna između više lica, od kojih je jedno mlađe životne dobi prevezeno na Univerzitetsko-klinički centar Tuzla sa teškim povredama, usljed kojih je preminulo.

– Dežurni ljekar Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla u 00:55 sati konstatovao je smrt N.N. osobe. Za sada nemamo informacije o kakvim je tačno povredama bilo riječi, ali je zbog ovog događaja više osoba lišeno slobode i prevedeno je u policijske prostorije gdje će biti saslušani i nad kojima će biti provedena kriminalistička obrada. U pitanju su lica koja nisu bh. državljani, odnosno radi se o grupi migranata – izjavio je za Tuzlanski.ba dežurni operativni službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

U policiji još uvijek nemaju zvanična saznanja o starosnoj dobi učesnika incidenta i o tome iz koje države dolaze.

Istragom rukovodi dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona koji je potvrdio kako će biti obavljena obdukcija tijela ubijenog migranta za kojeg se sumnja da je iz Tunisa. (Tuzlanski.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,