Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Iz automobila u SPO Mellain ukraden novac, dokumenti, kartice

Preuzmite sliku

U noći sa ponedjeljka na utorak počinjena je krađa na parkingu koji se nalazi u sklopu SPO “Mellain” u Tuzli.

Nadzorna kamera zabilježila je aktere događaja i cijeli slučaj je prijavljen jutros Policijskoj upravi Tuzla MUP-a TK.

“Lice incijala M.P. rođen 1991. godine jutros u 8:10 sati prijavilo je krađu torbice iz njegovog vozila “Škoda Octavia” koje je bilo parkirano na parkingu u sklopu SPO ‘Mellain’ u Tuzli gdje je isti i nastanjen. U torbici se nalazilo 1.500 KM, lični dokumenti i bankovne kartice. Naime uviđajem je ustanovljeno kako su dvije osobe uz upotrebu protupožarnog aparata razbile staklo na automobilu i iz unutrašnjosti istog otuđile torbicu sa novcem i dokumentima. Istražitelji OKP PU Tuzla poduzimaju sve mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja” za Tuzlanski.ba saopćila je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK, Adnana Sprečić.

Kako nezvanično saznajemo osobe sa snimka nazdornih kamera koje su počinile ovu tešku krađu u međuvremenu su identifikovane.

Prema posljednjim informacijama u blizini izvršenja krivičnog djela je bačena torbica sa dokumentima. Vlasnik moli sugrađane koji eventualno pronađu torbicu ili bilo koji dokument jave na telefon 061 194 222. Poštenog pronalazača očekuje nagrada!. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje