Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Detalji nesreće zbog koje je nastao saobraćajni kolaps

Preuzmite sliku

U ponedjeljak 17. maja oko 14,00 sati u Tuzli u ul. Treće tuzlanske brigade, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su dvije osobe lakše povrijeđene.

U nezgodi su učestvovali I.V., rođen 1981. godine iz Ukrajine koji je upravljao teretnim motornim vozilom IVECO sa priključnim vozilom, V.K., rođen 1975. godine iz Ukrajine koji je upravljao teretnim motornim vozilom IVECO sa priključnim vozilom i E.P., rođen 1990. godine iz Banovića koji je upravljao putničkim motornim vozilom BMW.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi vozač putničkog motornog vozila i suvozač u njegovom vozilu M.P.-S., rođena 1996. godine iz Banovića su zadobili povrede o čijem stepenu se ljekari u UKC-u Tuzla na Klinici za hirurgiju nisu izjasnili, dok su ljekari na Klinici za ortopediju kod istih konstatovali lake tjelesne povrede.

Potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici PS Istok i OKP PU Tuzla.

Zbog vršenja uviđaja navedene saobraćajne nezgode, u vremenskom periodu od 14,00 do 17,25 sati, saobraćaj na ovom dijelu magistralnog puta bio je u potpunosti obustavljen.

  • U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su, pored pričinjene materijalne štete, 2 lica zadobila lake tjelesne povrede, dok se za 6 lica dežurni ljekar nije izjasnio o stepenu povreda.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje