Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tužilaštvo TK o slučaju Jasmina Malkočevića: Na tijelu nisu uočeni tragovi nasilja, najvjerovatnije se radi o sumoubistvu

Preuzmite sliku

Beživotno tijelo Jasmina Malkočevića čiji je nestanak porodica prijavila PS Zapad u srijedu 15. decembra u 19:30 sati pronađeno je danas u jutarnjim satima u hotelskoj sobi, u mjestu Ljubače.

Na Malkočevićevom tijelu nisu uočeni tragovi nasilja te prve indicije ukazuju na to da je riječ o samoubistvu. Smrt je konstatovana na mjestu događaja od strane dežurnog ljekara.

“Dežurni tužilac i istražitelji OKP PU Tuzla obavljaju uviđaj u jednom hotelu u prigradskom tuzlanskom naselju Ljubače gdje je pronađeno beživotno tijelo J.M (rođen 1982. godine) iz Tuzle. Na tijelu preminulog nisu pronađeni tragovi povreda ili bilo kakvog nasilja i najvjerovatnije se radi o sumoubistvu izazvanom trovanjem tabletama. Dežurni tužilac će izdati naredbu za obdukciju tijela preminulog kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti” – kazao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Tokom uviđaja se utvrđuju sve okolnosti koje se vezuju za ovaj događaj.

Kako nezvanično sazanjemo Malkočević je tokom jučerašnjeg dana iznajmio hotelsku sobu, a porodica je navela kako je posljednji put viđen u srijedu 15. decembra oko 13 sati, u tamnoj jakni i famericama.

Malkočević je bio poznati muzičar iz Tuzle, a široj javnosti postao poznat tokom jedne od sezona muzičkog show programa ZMBT (Zvijezda možeš biti ti) na Hayat televiziji. Nakon završenog takmičenja Jasmin se nastavio baviti muzikom. (Tuzlanski.ba)

Vezano | Tuzla: Beživotno tijelo pronađeno u hotelskoj sobi, sumnja se da se radi o nestalom pjevaču Jasminu Malkočeviću

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje