Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trebinje: Nakon privođenja, udario nogom službenika u Policijskoj stanici

Preuzmite sliku

Policijski službenici Policijske stanice Trebinje su u ulici Vojvode Stepe Stepanovića, grad Trebinje, zaustavili putnički automobil kojim je upravljalo lice inicijala J.Š.

Obzirom, da je lice odavalo utisak da je u vidno pijanom stanju policijski službenici su mu izdali zakonito naređenje da se podvrgne alkotestiranju i testu na prisustvo opojnih droga, koje je navedeno lice odbilo, nakon čega je u skladu sa Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima lišeno slobode i sprovedeno u prostorije Policijske stanice Trebinje.

U prostorijama Policijske stanice Trebinje lice inicijala J.Š. je nastavilo sa narušavanjem javnog reda i mira, na način što je vrijeđalo i psovalo policijske službenike, nakon čega je nogom udarilo jednog od policijskih službenika.
Licu je izdat prekršajni nalog za počinjeni prekršaj po Zakonu o javnom redu i miru „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“, a slijedi dostavljanje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,