Petak, 3. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

532

OPORAVLJENI

20

UMRLI

16
Preuzmite sliku

Svirepo ubistvo mlade Mostarke enigma za inspektore: Na mjestu zločina nađene i slušalice

U policiji vjeruju da je njen mobitel ključ cijele priče. U Stupčanici ronioci pronašli Lanine slušalice od mobitela, piše Avaz

Svirepo ubistvo Lane Bijedić (19) iz Mostara i dalje je enigma za brojne inspektore koji su uključeni u ovaj slučaj, koji se istražuje pod nadzorom Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.

Granica kantona

Od nedjelje uvečer, kad je njeno tijelo pronađeno u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod  Ljubuškog, na samoj granici dva kantona, istražitelji tapkaju u mjestu.

Ekipa Avaza bila je i jučer na mjestu zločina, koje je prilično skrovito i obraslo u šipražje.

Uz istražitelje Policijske uprave Ljubuški, jučer su na mjestu događaja bili i ronioci Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, koji su pretraživali korito Studenčice.

Iz izvora bliskih istrazi Avaz saznaje da su samo nađene slušalice od Laninog mobitela.

Autobuska stanica

Za njen mobitel, koji je na vještačenju u Sarajevu, istražitelji vjeruju da je ključ slučaja.

Do tada, odnosno do prvih tragova za koje se nadaju da će ih dovesti podaci s njenog telefona, poduzimaju se brojne druge aktivnosti, a sva pažnja u MUP-u ZHK i MUP-u HNK usmjerena je na pregledavanje snimaka videonadzora.

S brojnih mjesta u Mostaru, Čapljini i Ljubuškom izuzeti su snimci koji datiraju od nedjelje.

Prema nezvaničnim informacijama, Bijedić, za koju se, za sada, pouzdano zna da je tri sata boravila u Čapljini, viđena je na autobuskoj stanici u ovom hercegovačkom gradiću. Sada se provjerava je li se ona autobusom zaputila iz Mostara prema Čapljini.

Istražitelji su, također, došli do informacija da je tokom ljeta često boravila na rijeci Trebižat, koja protječe kroz Čapljinu i Ljubuški, te da je na pojedinim Facebook profilima „tagirana“ na popularnom kupalištu Božjak. To kupalište nalazi se prekoputa mjesta zločina, skoro  150 metara naniže.

Također, predmet vještačenja i njen laptop.

Odlazak od kuće

Ova mučki ubijena djevojka udaljila  se od svoje kuće u nedjelju u podne, kad je majci rekla da će na kafu sa prijateljicom. No, prijateljica je to negirala, a nakon što joj se nije javila od 14.30 sati i kad joj se izgubio svaki trag, s obzirom na to da je u poslijepodnevnim satima trebala putovati za Sarajevo, gdje je upisala studij, majka je njen nestanak prijavila policiji.

Nepunih pola sata nakon prijave nestanka, njeno tijelo  je u rijeci uočio ribar. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,