Utorak, 18. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Stravični detalji zločina u Bihaću: Troje djece zaklao na spavanju

Preuzmite sliku

Admir Sović (37) svoje troje maloljetne djece, Ahmira (7), Neilu (5) i Ajlana (2) navjerovatnije je zaklao na spavanju, a potom se objesio u kući u kojoj su živjeli u naselju Mali Lug u Bihaću. Stravični prizor prvi je vidio daidža ubijene djece, inače policajac MUP-a USK-a, koji je živio u kući gdje i porodica Sović.

Ovaj nezapamćeni zločin u Bihaću desio se u četvrtak u večernjim satima. Troje anđela najvjerovatnije će biti ukopano u Prošićima, a tačan datum dženaze bit će poznat naknadno.

Vlada USK-a i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić su saopćili da će dan ukopa biti proglašen Danom žalosti.

Iako Tužilaštvo USK-a provodi istragu u ovom predmetu te utvrđuje šta je navelo 37-godišnjaka na ovaj zločin, za sada se špekuliše da bi okidač za ovo stravično ubistvo mogli biti porodični problemi, neimaština i činjenica da ga je nedavno napustila supruga Lejla.

Mještani s kojima smo razgovarali su nam kazali da je Sović popravljao kosilice te da je kratko vrijeme bio i u zatvoru. Većina komšija navodi da Soviće nisu dobro poznavali jer su se nedavno iz Cazina doselili u Mali Lug. Saznajemo da je jedan Admirov poznanik prijavio policiji da je Sović pomišljao na ovaj grozni čin kada ga je supruga Lejla nedavno ostavila, ali da niko od nadležnih ništa nije uradio po tom pitanju.

Na društvenim mrežama jučer se pojavilo mnogo postova u kojima se osuđuje majka ubijene djece, a koja je, kako saznajemo, zbog ove tragedije u šoku i leži bolesna u krevetu. Javnosti se obratila i tetka tri anđela, koja je, između ostalog, navela da je njen “zet bio parazit od čovjeka”.

– Svi pišu da je motiv za ubistvo to što ga je Lejla ostavila. Ostavila ga je da sebi i svojoj djeci osigura uslove za život. Lani je išla raditi u inostranstvo, a nedavno je dobila certifikat za zaštitara i stalan posao. Kod nas je neprihvatljivo da porodicu izdržava žena, a on je bio pravi primjer balkanskog primitivca, napisala je tetka u svom pismu, ističući da je Sović i ranije prijetio njenoj sestri što je prijavljeno Centru za socijalni rad.

– Ugasila su nam se tri sunca, tri mlada života. U ovakvim tužnim trenucima pitamo se postoje li one prave, utješne riječi za bilo koga od nas. Dragi Ahmire, Neila i Ajlane, neka vam dragi Allah podari lijepi džennet i vječni rahmet. Zauvijek ćete ostati u našim mislima, u našim srcima jer tu nema rastanka, napisali su učenici i uposlenici JU OŠ Harmani II Bihać. (Oslobođenje)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,