Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slučajevi-X zabilježili akciju policije nakon ubistva u Tuzli: Eminu Mustafiću određen pritvor

Preuzmite sliku

Ekipa “Slučajeva-X” televizije Hayat bila je na terenu proteklog vikenda na području Tuzlanskog kantona.

U petak 29. septembra boravili su na području Živinica gdje su sa službenicima ove policijske uprave kamerom pratili njihove redovne aktivnosti.

U sutobtu 30. septembra emisija “Slučajevi-X” snimala je i dešavanja na području Tuzle. Nakon izlaska na teren ubrzo je stigla dojava kako se dogodila pucnjava u tuzlanskom nasljeu Miladije.

Brzo se ispostavilo da se dogodilo ubistvo, a počinilac je pokušao da pobjegne preko preko terase na zgradi.

Međutim, brzom i pravovremenom reakcijoim policijskih službenika njemu je ograničeno kretanje i priveden je u službene policijske prostorije.

Nakon kriminalističke obrade Emin Mustafić je predat u nadležnost Kantonalnog Tužilaštva Tuzlanskog kantona koje je u međuvremenu sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla predložilo određivanje mjere jednomjesečnog pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.

U međuvremenu Kantonalni sud u Tuzli odredio je pritvor Eminu Mustafiću, osumnjičenom za ubistvo Ismara Karahmeta, a koji traje do 30. oktobra ove godine.

Emin Mustafić je osumnjičen da je 30. septembra 2023. godine u stanu u kojem je živio u tuzlanskom naselju Miladije ispalio hitac iz vatrenog oružja prema Ismaru Karahmetu iz Tuzle, nanio mu prostrelnu povredu u predjelu grudnog koša i usmrtio ga. Prethodno je Karahmet, sa još dvije osobe, došao do njegove zgrade, ušao u stan noseći sa sobom plastičnu palicu i fizički se obračunao s Mustafićem iz još nepoznatih razloga.

Ismar Karahmet je u utorak 03. okotbra sahranjen na Gradskom groblju Trnovac u Tuzli. Emisiju “Slučajevi-X” možete pogledati u nedjelju 08. oktobra u programu Hayata od 22:00 sata. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje