Utorak, 28. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Širom Republike Srpske stigle dojave o postavljenim bombama u školama

Preuzmite sliku

Nekoliko osnovnih škola u bh. entitetu Republika Srpska dobile su prijetnje jutros o postavljenim bombama.

Na email Osnovne škole  “Vuk Stefanović Karadžić” u Doboju stigla je dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi, rekao je Srni direktor škole Ljubiša Blagojević Blagojević i dodao da neće biti organizovana nastava.

Portparol Opštinske uprave Petrovo Slađana Lazaravić potvrdila je da su poruke o postavljenoj eksplozivnoj napravi zaprimile i osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” u Petrovu i “Sveti Sava” u Kakmužu.

Kako pišu portali iz RS, prijetnje su dobile dvije banjalučke osnovne škole, Osnovna škola “Ivo Andrić” i “Vuk Karadžić”, sve osnovne i srednje škole u Derventi i Osnovna škola “Petar Kočić” u Prijedoru, a kako saznajemo i sve škole u Bratuncu su zaprimile dojave o bombama.

Oglasio se MUP

Policijski službenici MInistarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske izvršili su protivdiverzione preglede u velikom broju osnovnih školaširom Republike Srpske, a na osnovi emaila koji je zaprimljen da je u više škola širom Republike Srpske postavljena bomba.

“U školama gdje nije još završen protivdiverzioni pregled lice mjesta se obezbjeđuje i one neće biti otvorene dok god se PDZ prgled ne završi, odnosno dok god se ne utrvdi da nema bezbjednosnih prijetnji”, saopšteno je iz MUP-a.

Podsjetimo, prije nekoliko dana mnoge škole u Sarajevu i Istočnom Sarajevu su zaprimile dojavu o postavljenim bombama, no vršenjem KDZ pregleda ništa nije pronađeno.  Nusret Selimović, komesar sarajevske policije, kazao je da će se dojave o postavljenim bombama u zgradama u kojima su smještene Vlada Kantona Sarajevo, Općina Centar, Općinski sud u Sarajevu te više od 110 osnovnih i srednjih škola, upućene u srijedu ujutro, 25. maja, tretirati kao “teroristički čin”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje