Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

SIPA provodi operativnu akciju “Kapital”

Preuzmite sliku

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), danas su po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, na području Kantona Sarajevo započeli operativnu akciju “Kapital”, javlja Anadolu.

Operativna akcija “Kapital” se provodi u cilju rasvjetljavanje krivičnog djela “ubistvo” iz člana 166. u vezi sa krivičnim djelom “pokušaj” iz člana 28. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, koje se desilo 15. februara 2022. godine i 16. marta 2022. godine u Sarajevu, na štetu Mateja Živkovića, zamjenika predsjednika Komisije za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine, koji je tada ranjen s više metaka.

Pretresi se vrše na 11 lokacija, a u toku dana će policijski službenici SIPA-e ispitati osumnjičenog Jasmina Hasića. Takođe, planira se i saslušanje više osoba u svojstvu svjedoka.

Pretresi se vrše u saradnji s Federalnom upravom policije.

U toku rada na predmetu policijski službenici SIPA-e ostvarili su saradnju s Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Centrom za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije, JZU Zavod za sudsku medicinu i Kriminalističko tehničkim centrom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvima unutrašnjih poslova Republike Srpske – PU Istočno Sarajevo i Kantona Sarajevo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,