Ponedjeljak, 25. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sarajliju Smaila Šikala, nakon hapšenja u Peruu, drže u posebnoj ćeliji: Još pet osoba uhapšeno

Preuzmite sliku

Još pet osoba uhapšeno je u Peruu zbog sumnje da su povezani sa zaplijenjenim kokainom vrijednim 800 miliona dolara u gradu Truhiljo zbog koga je uhapšen i Bosanac Smail Šikalo.

Uporedo s tim, unutrašnja kontrola preispituje odluku sudije Angel Mendivil Mamani, koja je pustila Sarajliju Davida Cufaja, uhapšenog početkom 2017. godine zbog kokaina, da se brani sa slobode.

Smaila Šikala, državljanina BiH koji je uhapšen u Peruu s kokainom vrijednim više od 80 miliona dolara, u zatvoru gdje je pritvoren iz sigurnosnih razloga drže izoliranog u posebnoj ćeliji, prenosi Blic.rs.

Šikalo je poznat sigurnosnim agencijama u BiH zbog trgovine drogom, a povezivan je i s Darkom Šarićem.

Kako pišu peruanski mediji, Šikala je u pritvoru posjetila žena, ali za sada nije poznato ko je ona i u kakvim je odnosima s uhapšenim Bosancem.

Istražitelji vjeruju da on posjeduje krucijalne informacije o tome ko je stvarni vlasnik ogromne količine droge i gdje se on nalazi. On je u peruanskim medijima označen kao jedan od ključnih igrača u ovoj narkogrupi.

Inače, svi uhapšeni su dali izjave u odvojenim prostorijama o drogi koja je bila sakrivena u vili u ulici El Palmar u luksuznom naselju u gradu Truhiljo i spremna, upakirana, označena sa BH, za evropsko tržište. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,