Četvrtak, 21. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevo: Pekar zatekao u kući suprugu s autolimarom pa mu presudio

Preuzmite sliku

U ilidžanskom naselju Otes u subotu oko 18:00 sati došlo je do upotrebe vatrenog oružja u jednoj od kuća u ulici Sastavci.

Mještani su začuli više ispaljenih hitaca, a nakon što je policija stigla na mjesto događaja potvrdili su da je jedna osoba smrtno stradala.

Kako piše Avaz u ovom događaju ubijen je autolimar poznat pod nadimkom Braco i bio je gluhonijem.

Osumnjičen za njegovo ubistvo je Kemal T. inače Bracin komšija. Do ove tragedije je navodno došlo nakon što je Kemal zatekao Bracu u kući sa svojom suprugom A. M. koja je pokušala zataškati zločin zbog čega će vjerovatno biti i optužena.

Kako se nezvanično saznaje Braco je izvijesno vrijeme bio u ljubavnoj vezi sa A.M., a sve se dešavalo kada bi njen suprug Kemal.T. odlazio uvečer na posao u pekaru gdje je bio zaposlen.

Zbog čega se u subotu Kemal vratio iz pekare kući za sada nije poznato. Kada je zateko Bracu sa svojom suprugom upotrijebio je vatreno oružje i ispalio više hitaca koji su bili kobni po Bracin život.

Nakon što su shvatili šta se zapravo dogodilo Kemal i njegova supruga navodno su pokušali zataškati zločin tako što su kazali kako je u pitanju bilo samoubistvo.

Međutim, kriminalistički inspektori nakon što su ustanovili da je ispaljeno više hitaca odbacili su ovu mogućnost da bi kasnije supružnici sve priznali policiji.

Tijelo ubjenog Brace pronađeno je na hodoniku kuće što upućuje da je pokušao pobjeći i spasiti se.

Komšije i mještani šokirani su ovim događajem jer za autolimara Bracu imaju samo riječi hvale jer je bio pošten, čestit čovjek i vrijedan majstor.

Kažu niko nije mogao pomisliti da bi gluhonjemi autolimar Braco mogao biti nekome ljubavnik.

Braco je sa suprugom živio u takozvanim socijalnim zgradama nedaleko od mjesta zločina, dok mu sin sa snahom i djecom te kćerka žive u kući prekoputa Kemala T. S druge strane, i supružnici Amela M. i Kemal T. imaju dvoje maloljetne djece.

– Eto, uništene su dvije porodice. Šta će ta djeca bez roditelja, koji su sada u zatvoru? Šta će Bracin sin i djeca, koje je izdržavao ovaj vrijedni čovjek? Tuga velika i, eto, zbog gluposti čovjek je ostao bez glave – zaključio je sagovornik Dnevnog avaza.

Na mjestu događaja uviđajem je rukovodio dežurni kantonalni tužilac. (Foto: Avaz)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,