Srijeda, 26. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevo: Lažno se predstavio, ušao u stan, pa opljačkao stariju ženu

Preuzmite sliku

Razbojnici u posljednje vrijeme koriste sve moguće da bi što lakše došli do plijena. Ne biraju način, mjesto, vrijeme, koga će napasti, opljačkati.

Jedna takva situacija dogodila se u sarajevskom naselju Hrasno.

Rifat Kukić, sin 83-godišnje nane iz navedenog sarajevskog naselja, objavio je na društvenim mrežama fotografije lopova koje je zabilježila sigurnosna kamera. U opisu je napisao da je riječ o osobi koja je opljačkala njegovu majku, te sve one koji ga prepoznaju zamolio da jave njemu lično ili policiji.

“Ovo je osoba koja je danas opljačkala moju majku. Ušao je u stan predstavljajući se da radi za Moju TV. Uspio je ukrasti sve što je ostalo od njene penzije. Ako prepoznate ovu osobu, javite mi!” – objavio je sin opljačkane žene.

 • Kako saznaje Hayat.ba, lopov joj je pokucao na vrata. Imao je lažnu akreditaciju, na rukama rukavice. Kazao je kako su evidentirali da se neko vjerovatno “nakačio” na njen resiver, te da mora provjeriti.

  Povjerovala mu je i otvorila vrata.

  Kada je ušao u stan tražio je od nje da ode u drugu sobu i da isključuje resiver iz utičnice dok joj on govori kako bi na TV prijemniku provjerio gdje je kvar. Kako je nesretna žena penziju držala u čaši u regalu u dnevnom boravku, lopov je vjerovatno odmah primijetio novac i zadržavao je u sobi da mu “pomaže” u otklanjanju kvara dok nije uzeo sve što je bilo u čaši.

  U jednom momentu je ženi postalo sumljivo zašto joj više ne govori da isključuje resiver iz utičnice, ali kada je ušla u sobu u kojoj ga je ostavila – nije ga bilo!

  Obavijestili su policiju koja je obavila uviđaj.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,