Utorak, 18. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Rustempašić bio komšija Hajrićima koje je usmrtio

Preuzmite sliku

Nermin Rustempašić, koji je u petak navečer u Novom Travniku pregazio Azru Hajrić i njenu kćerku Almu, a još troje djece teško povrijedio, živi u Kasapovićima i bio je komšija porodici Hajrić, koja je ostala bez dva člana.

Potvrdila je ovo i Branka Praljak, Rustempašićeva dugogodišnja advokatica, koja ga je zastupala u nekoliko slučajeva pred pravosuđem u Novom Travniku. Prema njenim riječima, Rustempašić je osuđivan za obične krađe. Nije mogla potvrditi je li Rustempašić liječeni narkoman te je li se nedavno vratio iz inozemstva, osim što je kazala da mu je majka živjela i radila u Austriji i da je išao kod nje više puta.

“Znam da je išao raditi u Austriju, ali da li se liječio od droge tamo, to ne mogu potvrditi”, kaže Praljak.

Ona nam je otkrila i da je Rustempašić oženjen i da je otac jednog maloljetnog dječaka. Kako tvrdi, Rustempašić živi u Kasapovićima, mjestu odakle su nastradale Azra i Alma, te im je on, ustvari, bio komšija.

“To je tačnio, ali, nažalost, njegova porodica sada trpi posljedice zbog ovog nemilog događaja. Oni su sada izvrgnuti torturi zajednice”, rekla je Praljak.

Ona je potvrdila da je na ročištu Rustempašić tražio da ga pritvore.

“On je i prije ročišta rekao da cijeni da mu je mjesto u pritvoru. Ja sam to prenijela i na sudu. Izjavio je da mu je u pritvoru i mjesto. O ostalom se nije izjašnjavao. Tužilaštvo tvrdi da je imao tri promila alkohola i da je pješake pregazio na trotoaru”, kaže Praljak.

Prema jučerašnjim informacijama, stanje povrijeđene djece, Eldara Hajrića i Jusufa i Davuda Amidžića, stabilno je. Kako je rečeno, oni se nalaze u sarajevskoj i travničkoj bolnici i oporavljaju se. (Dnevni avaz)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje