Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Razbojništvo nad radnicima benzinskih pumpi: Slobode lišena četiri mladića iz Tuzle i Živinica

Preuzmite sliku

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (Odjeljenje kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla) su, brzom intervencijom i operativnim radom rasvijetlili tri krivična djela Razbojništvo.

Krivična djela počinjena su u mjesecu septembru 2022. godine na području grada Tuzla i općine Kladanj, nad radnicima benzinskih pumpi uz prijetnju vatrenim oružjem kojom prilikom je otuđena određena količina novca.

S tim u vezi, izvršena je kriminalistička obrada nad licima za koje postoje osnovi sumnje da su počinili navedena krivična djela:

K.S., rođen 1999.godine iz Tuzle, A.B., rođen 2000. godine iz Živinica, E.S., rođen 1999. godine iz Živinica i Š.Z., rođen 2000. godine iz Tuzle, nakon čega su isti danas 23.9.2022.godine uz Izvještaj predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

Tokom rada na rasvjetljavanju pomenutih krivičnih djela, policijski službenici su postupajući po naredbama Kantonalnog suda u Tuzli, dana 22. i 23.09.2022. godine izvršili pretrese na tri lokacije, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje