Subota, 11. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Priznao da je pokušao ubiti suparnika zbog djevojke

U Kantonalnom sudu Sarajevo jučer je počelo suđenje Dejanu Zariću (22), koji se tereti da je u septembru prošle godine na Dolac-Malti pokušao ubiti Muamera Pauneskua (37).

Najavljeno je sporazumno priznanje krivice, potvrdio je advokat Omar Mehmedbašić, koji zastupa Zarića. Kako je Mehmedbašić kazao, njegov klijent će se, najvjerovatnije, nagoditi na kaznu zatvora između dvije i tri godine.

Na Pauneskua su pucali Zarić i njegov prijatelj te su ga po dva puta iz pištolja pogodili u glavu i tijelo. Muamerova djevojka Aldina Džindo unajmila je stan u ulici Envera Šehovića na području općine Novo Sarajevo, u kojem je boravila s njim.

Tog dana kad je ranjen, prijavila ga je za nasilje, zbog čega je intervenirala policija. Navodno joj je Muamer uzeo ključ od stana i nije joj ga htio vratiti, prijeteći da će je proganjati dok je živ. Muamer je te noći kad je napadnut, sjedio u nargila baru “Hurem” u ulici Envera Šehovića.

Napadači su trčali za njim sve do parkinga na raskrsnici ulica Malta i Bugojanska, gdje su ga stigli. Tu su ga pogodili i on je pao. Nakon što su ga zbrinuli radnici Hitne pomoći, Paunesku je, uz pratnju policajaca, prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Ljekari su mu konstatirali teške povrede. Bio je priveden i drugi napadač, ali je nakon saslušanja odmah pušten.

Zarić je, nakon pokušaja ubistva Pauneskua, kazao inspektorima kako ga nije namjeravao raniti nego ga samo prepasti zbog Aldine Džindo, kojoj je htio pomoći, jer ju je napadnuti maltretirao. Rekao je i da je pištolj slučajno opalio te da ga je nakon toga bacio. Bio je, kako je priznao inspektorima, spreman predati pištolj, ali ga nije mogao naći. (Dnevni avaz)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,