Četvrtak, 28. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pretres u Živinicama: Policija pronašla i oduzela drogu

Preuzmite sliku

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (OKP PU/PS Živinice) su radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga na području općine Živinica, 09.01.2019 godine izvršili pretres putničkog motornog vozila i lica S.Č. rođen 1987. godine, nastanjen na području općine Živinica.

Prilikom pretresa lica i automobila pronađena je i oduzeta jedna kutija u kjojoj se nalazilo veće pakovanje od pvc. najlona u kojem se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

O navedenom događaju je obaviješten kantonalni tužilac TK-a, a protiv S.Č. će biti dostavljen Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Takođe, službenici OKP PU /PS Živinice su Kantonalnom tužilaštvu TK-a uz Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu predali lice Dž.F. rođen 1996. godine, nastanjen na području općine Živinica, zbog toga što je neovlašteno držao dva veća pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Amfetamin“ iz čega proizlaze osnovi sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopćeno je iz MUP-a TK rednovnom dnevnom izvještaju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,