Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Policijska kontrola u TK: Kod 51 vozača utvrđeno prisustvo alkohola

Preuzmite sliku

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su, s ciljem održavanja povoljnog sigurnosnog ambijenta, u vremenskom periodu od 17. do 19.2.2023.godine, proveli pojačane planske aktivnosti kroz opštu kontrolu svih učesnika u saobraćaju.

Naime, predmetne aktivnosti su provedene na više lokacija na području Tuzlanskog kantona, kojom prilikom je kontrolisano ukupno 412 vozila i vozača, od kojih je kod 51 vozača utvrđeno prisustvo alkohola, te su isti isključeni iz saobraćaja. Takođe, 7 lica je zadržano u službenim prostorijama do otrežnjenja (utvrđena količina alkohola preko 1,5 g/kg), dok je zadokumentovano i 106 drugih prekršaja definisanih Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Imajući u vidu da je alkoholiziranost jedan od čestih uzroka nastanka saobraćajnih nezgoda, posebno onih sa težim posljedicama, Uprava policije apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, te da ne upravljaju vozilima ukoliko su pod uticajem alkohola.

Uprava policije MUP-a TK-a će u narednom periodu, prema predviđenoj dinamici, pored redovnih kontinuiranih aktivnosti, nastaviti provoditi i pojačane kontrole učesnika u saobraćaju s ciljem povećanja sigurnosti na području Tuzlanskog kantona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje