Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Policajci iz Modriče pozvali batinaše u stanicu, pa ih pustili i ispratili u Bosanski Šamac

Preuzmite sliku

O cijelom slučaju oglasila se Policijska uprava Doboj

Službenici Policijske uprave Doboj priveli su grupu momaka koja je pravila haos po kafićima, a nakon što su određeni videosnimci objavljeni na internetu.

Tim povodom, iz PU Doboj su se oglasili zvaničnim saopćenjem u kojem se navodi da policijska uprava Doboj pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj preduzima sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti događaja koji su prikazani na videosnimcima objavljenim na društvenim mrežama u kojima je prikazano prijeteće ponašanje grupe lica u nekoliko ugostiteljskih objekata na području Modriče, kao i utvrđivanja elemenata krivičnog djela.

Vezano | Ko je mladić sa viralnog snimka iz Modriče? “Reketiramo pola Beograda” 

Ističu kako im događaj iz Modriče nije bio prijavljen.

– Policijski službenici Policijske stanice Modriča su 31. oktobra operativnim radom na terenu uočili više nepoznatih lica koji se kretali u grupi na području Modriče te su iste pozvali u Policijsku stanicu, gdje su legitimisani i utvrđen im je identitet. Lica su u izjavi naveli motiv dolaska na područje ove općine. Tom prilikom izvršeni su pregledi navedenih lica, kao i vozila koja koriste isti i tom prilikom nisu pronađeni predmeti koji potiču iz prekršaja ili krivičnog djela. Lica su nakon toga, uz pratnju policijskih službenika napustili područje opštine Modriča u pravcu Bosanskog Šamca, navodi se.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje