Petak, 27. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Podnesen izvještaj za podmićivanje na izborima

Centar javne bezbjednosti Bijeljina u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnio je Okružnom tužilaštvu Bijeljina izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Podmićivanje pri izborima ili glasanju“ protiv lica M.S. iz Bijeljine.

On se sumnjiči da je licu H.H. i licu M.B. u periodu prije održavanja lokalnih izbora obećao nagradu za članove romske zajednice u vidu paketa prehrambenih proizvoda sa namjerom da ih navede da glasaju na lokalnim izborima za kandidate Miću Mićića i Tomicu Stojanovića.

Lica H.H. i M.B u periodu prije održavanja lokalnih izbora, prikupili su 80 ličnih karata članova romske zajednice, njihove generalijske podatke, upoznali članove romske zajednice za koga treba da glasaju po  uputstvu, te da će zauzvrat po obećanju M.S. dobiti pakete sa prehrabenim proizvodima i/ili novčane iznose.

Prikupljene dokumente dana 01.10.2016.godine predali su M.S., kako bi lokalni timovi na dan izbora, 02.10.2016.godine, članove romske zajednice prema prikupljenim dokumentima, organizovali prevoz na biračka mjesta radi glasanja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje