Utorak, 29. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Podignuta optužnica protiv Almira Ejubovića zbog nesreće u kojoj su poginule tri djevojke

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv Almira Ejubovića kojeg se tereti da je upravljajući BMW-om izazvao nesreću na autoputu A-1 29. juna u kojoj su poginule tri djevojke.

Dvadesetogodišnji Ejubović je optužen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom za više osoba. Tužilaštvo KS je zatražilo i produženje pritvora za Ejubovića koji se nalazi u KPZ Mostar. Kao glavni razlog navodi se da bi njegovim puštanjem na slobodu moglo doći od uznemirenja javnosti.

U stravičnoj nesreći koju je izazvao Ejubović poginule su 17-godišnja Lejla Oruč, 16-godišnja Nađa Neradin i 18-godišnja Ajla Ibrica.

Policijski uviđaj potvrdio je kako je Ejubović upravljao BMW-om koji nije bio registrovan, a na njemu su bile registarske tablice koje ne pripadaju tom automobilu. Uzrok nesreće je, prema svim okolnostima, bila velika brzina neprilagođena uvjetima na cesti.

U nesreći je povrijeđena Ajla Oruč koja se 13. jula probudila iz kome, kao i sam Ejubović koji je nakon što je otpušten iz bolnice uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Optužnica je proslijeđena Kantonalnom sudu Sarajevo na potvrđivanje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje