Četvrtak, 8. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pljačka u Mostaru: Ukrali vozilo, zabili se u vrata tržnog centra i odnijeli sef iz mjenjačnice

Preuzmite sliku

Mostarska policija traga za pljačkašima koji su jutros ukrali sef iz mjenjačnice u Tržnom centru „Bingo“ u naselju Sutina u Mostaru, potvrđeno je iz MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako je rečeno, zaštitari “Flek Security” su jutros u 4.30 prijavili provalu u bankomate u tom objektu, piše Avaz.

Oštećena klizna vrata

Izlaskom na lice mjesta, utvrđeno je da su oštećena dvoja klizna vrata na ulazu , dok na bankomatima nije bilo tragova provale.

Utvrđeno je i da su se počinitelji s lica mjesta udaljili automobilom “pasat” registarskih oznaka Đakova, Republika Hrvatska.

Međutim, nedugo poslije se došlo do saznanja da je iz mjenjačnice koja se nalazi do ulaznih vrata ukraden sef u kojem se nalazila veća suma novca, a što je potvrdio Ljudevit Marić, glasnogovornik Uprave policije.

Vozili u rikverc

Kako se saznaje, pljačkaši su prethodno ukrali “pasat” s parkinga kod Đačkog doma, a vlasnik automobila je u četiri sata to prijavio policiji.

Tim automobilom su se pljačkaši vozeći u rikverc zabili u ulazna vrata, nakon čega su se, prema dostupnim informacijama, provukli do sefa i ukrali ga. Automobil je pronađen u naselju Vrapčići, na lokalitetu kamenoloma.

U policiji poduzimaju sve neophodne mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja ove pljačke.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,