Subota, 2. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pedofil koji je pobjegao iz sudnice u BiH pronađen u Zagrebu

Preuzmite sliku

Ivica M. za zlostavljanje svoje devetogodišnje unuke prijavljen je 2021. godine u Banjaluci, a pobjegao je 7. novembra nakon što je osuđen na četiri godine zatvora

Ivicu M. iz Kaknja, koji je 7. novembra pobjegao iz prostorija Osnovnog suda u Banja Luci nakon što je osuđen na četiri godine zatvora zbog spolnog napastovanje svoje devetogodišnje unuke, MUP je locirao na području Zagreba 15. i 16. novembra, a informacija o lociranju potvrđena je u MUP-u Republike Srpske, piše Radio Televizija Republike Srpske (RTRS).

Ivica M. za zlostavljanje svoje devetogodišnje unuke prijavljen je 2021. godine u Banja Luci, a tada je pobjegao iz zemlje te je naposljetku uhapšen u Njemačkoj.

Nakon što je iskočio kroz prozor sudnice te pobjegao policiji, za njim se tragalo u Bosni i Hercegovini te Srbiji, a nije bila isključena niti mogućnost da sklonište potraži u Hrvatskoj u kojoj je ranije i živio.

 Ivica M. ima hrvatsko državljanstvo, a za njim je raspisana i međunarodna potjernica u martu prošle godine.

Interpol Zagreb rekao je da hrvatski državljanin, prema Ustavu Republike Hrvatske, ne može biti izručen drugoj državi, osim kad se mora izvršiti odluka o izručenju ili predaji, donesena u skladu s međunarodnim ugovorom ili pravnom stečevinom EU, te da su o međunarodnoj potjernici obavijestili Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,