Petak, 3. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Osijek u šoku: Klijent hladnokrvno ubio advokata u centru grada (FOTO)

Osijek je u šoku nakon jutrošnjeg ubojstva advokata Vlatka Vidakovića. Poznati advokat i televizijski sudac iz RTL-ove ”Sudnice” hladnokrvno je ubijen u svom uredu u centru grada dok se u njemu nalazila i advokatova kći koja je uspjela pobjeći u obližnju optičarsku radnju iz koje je nazvala policiju.

– Dajte mi da zovem hitnu, policiju, puca mi u tatu, tresla se djevojka koja je oko 8.30 sati uletjela u optičarsku radnju. Bila je to kći advokata Vidakovića.

– Nazvala je policiju koja je postavljala potpitanja, a ona je sva izvan sebe samo rekla: “Pobjegla sam, dolazite!” ispričale su nam Suzana Grgošević i Svjetlana Martinov, djelatnice optike Visus koje samo zid dijeli od odvjetničkog ureda.

 • kcerka-advokata-ubijenog
 • Sve su tri izletjele van, djelatnice su zaključale radnju u strahu da naoružana osoba ne bi krenula i za njima.

  – Prvi pucanj nismo ni čule jer je bio upaljen radio i doručkovale smo. Dok je kći bila s nama, začuo se još jedan ili dva pucnja. Rekla je da puca klijent – kazale su nam.

 • advokat-ubijen-hrvatska3
 • Vlatko Vidaković izuzetno je cijenjen među kolegama, a posljednjih nekoliko godina ima ured i u Zagrebu. Ubistvo je šokiralo njegove kolege

  – Bio je stručnjak i za građansko i krivično pravo. Sigurno jedan od najboljih u Hrvatskoj – dodao je Palić.

  (Jutarnji.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje