Subota, 24. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Organizovano provaljivali u kuće i krali novac, nakit i ostalo

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši, na osnovu višemjesečnih planskih preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji i prikupljenih dokaza, identifikovali su D.S.(1973), R.G.(1994) i D.J.(1986) svi iz Zvornika osumnjičene da su zajedno i odvojeno izvršili za sada utvrđenih osam krivičnih djela protiv imovine na područjima Laktaša i Prnjavora.

Lica se sumnjiče da su tokom mjeseca oktobra 2017. godine najčešće u večernjim časovima iz Zvornika različitim vozilima  dolazili do porodičnih kuća, te upotrebom fizičke snage i podesnog alata, djelovali na ulazna vrata ili prozor, ulazili u unutrašnjost objekta i otuđivali novac, nakit i druge predmete pogodne za dalju preprodaju. Osumnjičeni su izvršenjem krivičnih djela pričinili materijalnu štetu oštećenim od oko 20.000, 00 KM.

Policijski službenici su, 14.11.2017. godine, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima lice D.S. predali u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka na dalje postupanje iz njihove nadležnosti.
Rad na dokumentovanju navedenih, ali i rasvjetljavanju drugih krivičnih djela za koja se sumnja da su navedena lica izvršila je u toku. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,