Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Okončana drama u izolatoriju na Bjelavama: Nakon razgovora s ljekarom žena odustala od skoka s garaže

Preuzmite sliku

Nakon što je jedna žena prijetila da će skočiti sa Studentskog doma na Bjelavama, okončana je krizna situacija, potvrdio je Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a KS.

“Nakon telefonskog razgovora s nadležnim ljekarom osoba je odustala od svoje namjere te će ista biti podvrgnuta adekvatnoj medicinskoj terapiji”, kazao je on.

Ahmed Mulaibrahimović koordinator karantina na Bjelavama rekao je da u potpunosti razumije osobe koje borave u ovom objektu, prenosi Klix.ba.

“Oni su u karantinu, za one koji su došli iz Švedske određen je karantin u trajanju od 28 dana. Oni su tu po rješenju Federalnog ministarstva zdravstva. Imalu su jedno testiranje i na tom testiranju je jedna osoba pozitivna dok su dvije pod posebnim nadzorom. Jedna osoba koja je pod posebnim nadzorom je imala strah ili panični napad. Tu je ekipa Hitna pomoći i nadam se da će to biti uredu”, kazao je on.

Kako je rekao smještaj na Bjelavama je zadovoljavajući, a oni koji borave tu se ne žale na uslove smještaja i ishrane i po pitanju potrepština za održavanje higijene.

“Uglavnom se žale na dužinu boravku i na sporost testiranja. Epidemiolozi kažu ukoliko oni nemaju simptoma da mogu proći taj inkubacijski period i nakon toga dvostrukog inkubacijskog perioda mogu biti testirani. Nakon toga mogu biti pušteni”, pojasnio je Mulaibrahimović.

On je rekao još da državljani koji su stigli iz Italije su testirani nekoliko dana po dolasku i pred odlazak iz izolatorija još jednom. Grupa iz Švedske je već testirana. Krizni štab KS i Vlada KS rade na tome budu testirani opet, dodao je Mulaibrahimović.

“Ne znači da moraju ostati svi 28 dana. Pet osoba je razdvojeno u pet soba. Jedna je pozitivna, a boravila je sa sestrom i ocem u sobi. Svi su razdvojeni, osjećaju se dobro”, rekao je on i dodao da su u izolatoriju na Bjelavama trenutno smještene 154 osobe.

Podsjećamo, jedna žena danas oko podne odlučila je zaprijetiti da će skočiti s garaže u krugu Studentskog doma na Bjelavama ukoliko je ne puste iz izolatorija. Vatrogasci su odmah po dojavi uputili ekipu s tehničkim vozilom na intervenciju.

Pored vatrogasaca, na terenu su bile i policijske ekipe te Hitna pomoć. Prema prvim informacijama, žena je prvo pokušala zapaliti sobu u kojoj je smještena, a potom se popela na garažu i prijetila da će skočiti s nje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,