Ponedjeljak, 13. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Odgođeno suđenje Tuzlaku i Podgoričanki zbog ubistva bebe

U Višem sudu u Podgorici odgođen je početak suđenja državljaninu BiH Nerminu Šišiću iz Tuzle i Jeleni Jovović iz Podgrice, optuženima za ubistvo Jeleninog 15-mjesečnog sina Pavla. Šišić i Jovović bi 12. februara trebali iznijeti odbranu.

Kako je objavila RTCG, branilac Jelene Jovović advokat Miomir Joksimović zatražio je da se prije glavnog pretresa provjeri da li je optužena Jovović psihičko-fizički sposobna da učestvuje na glavnom pretresu.

“Branilac je okrivljene je tražio da se utvrdi njena procesna sposobnost da li može da prati i učestvuje u glavnom pretresu, a da ne iznosi informacije koje bi njoj mogle da štete. U tom smislu istakao da ona prima određenu terapiju medicinsku, pije diazepan, pa je zbog toga glavni pretres odgođen”, kazao je advokat Nermina Šišića, Damir Lekić.

Prema navodima optužnice, Nermina Šišića terete za teško ubistvo, a Jovović za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Jovović su prvobitno teretili za krivično djelo kršenje porodičnih obaveza, ali je Više državno tužilaštvo nakon prikupljenih dokaza i analize prekvalifikovalo krivično djelo.

Sin Jelene Jovović, koji je 4. februara u Dječiju bolnicu u Podgorici primljen bez znakova života i kojeg su ljekari uspjeli da reanimiraju, nije izdržao i već sutradan podlegao je teškim povredama.

Istraga je pokazala da je Šišić i ranije tukao dječaka i da je njegova majka to znala, zbog čega je i ona uhapšena. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje