Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Objavljena imena svih 10 huligana koji su učestvovali u incidentu na Ilidži

Preuzmite sliku

Tužilaštvu Kantona Sarajevo policija je u nedjelju, 15. januara, nešto prije 20 sati, predala deset osoba osumnjičenih za napada na grupu roditelja iz Beograda na Ilidži, u kojem je lakše povrijeđena jedna osoba.

Iz MUP-a KS su potvrdili da su nakon istražnih radnjih uhapsili 10 osoba za incident na malonogometnom turniru mališana koji je tradiocionalan i igra se 15 godina.

Ovo su imena uhapšenih:

1. E. B. rođen 2003.g. (Sarajevo),

2. A. T. rođen 1996.g. (Ilidža),

3. H. D. rođen 1995.g. (Ilidža),

4. E. H. rođen 2000.g. (Vogošća),

5. A. H. rođen 2002.g. (Sarajevo),

6. B. O. rođen 2002.g. (Sarajevo),

7. E. B. rođen 2003.g. Sarajevo),

8. B. H. rođen 2001.g. Sarajevo),

9. M. P. rođen 2001.g (Sarajevo),

10. S. K. rođen 2002.g. (Sarajevo).

Podsjetimo, sarajevska policija identifikovala, pronašla i uhapsila 10 lica osumnjičena za krivično djelo “Nasilničko ponašanje”, koji se terete da su u hotelu napali na internacionalnom turniru osobe iz Beograda, te da je diskvalifikovana ekipa iz Splita čija su djeca na Ilidži skandirala “Ubij Srbina”.

Almir Prguda, organizator turnira, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba da je turnir na kojem nastupa 400 mališana iz cijelog regiona sinoć završen bez incidenta i nakon dodjele medalja najboljima svi učesnici su krenuli prema svojim kućama.

Incident na Ilidži su osudili čelni ljudi Grada Sarajeva, gradonačelnica Benjamina Karić, premijer Edin Forto i Samir Avdić, ministar kulture i sporta u Vladi KS, Željka Cvijanović, predsjedavajuća Predsjedništva BiH, političari Vojin Mijatović, kolumnista Dragan Bursać, prenosi Radio Sarajevo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,