Nedjelja, 29. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nova hapšenja na Međunarodnom aerodromu Tuzla

Preuzmite sliku

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su prethodnih dana devet lica koja su potraživali pravosudni organi, saopšteno je iz ove službe.

Službenici Jedinice granične policije Orašje juče su uhapsili lice čiji su inicijali H.S. (35) jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Visokom zbog krivičnog djela krađa.

Lice je kontrolisano na izlasku iz BiH na graničnom prelazu Šamac i u toku dana biće predato nadležnom organu.

Na aerodromu Tuzla na letu za Berlin juče je uhapšeno lice čiji su inicijali S.S. (61), jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krađe, te je predato službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Pri izlasku iz BiH u srijedu, 4. januara, na prelazu Orašje uhapšeno je lice čiji su inicijali S.I. (57), jer je za njim Policijska stanica Tešanj raspisala potragu zbog teške krađe, te je predato tamošnjoj policiji.

Na graničnom prelazu Šamac u utorak, 3. januara, lišeno je slobode lice čiji su inicijali O.S. (32) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog teške krađe, te je predato Okružnom centru Sudske policije u tom gradu.

Službenici Jedinice Granične policije u Zvorniku su u utorak, 3. januara, lišili slobode ženu N.B. (59) nakon što je utvrđeno da je potražuje zvornički Osnovni sud radi izdržavanja kazne zatvora.

Ona je kontrolisana na izlasku iz BiH na prelazu Šepak i predata službenicima Okružnog centra Sudske policije Bijeljina.

Na letu iz Melmea na tuzlanskom aerodromu 1. januara uhapšeno je lice čiji su inicijali H.P. (29) jer ga potražuje Opšinski sud u Gradačcu zbog teške krađe, te je predato službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu.

Na graničnom prelazu Gradiška uhapšena je državljanka Slovenije čiji su inicijali L.N. (35) za kojom je Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci raspisalo potragu zbog krivičnog djela ugrožavanja javnog saobraćaja, te je predata službenicima Policijske stanice Prnjavor.

Na graničnom prelazu Brod pri ulasku u BiH uhapšena su lica čiji su inicijali H.A. (23) i H.V. (28) jer je provjerama utvrđeno da je Policijska uprava Bijeljina za njima raspisala potragu zbog razbojništva, te su predata službenicima te uprave.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje