Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Novi detalji tragedije u Tešnju: Prijatelj osumnjičen da je 18-godišnjaku sipao drogu u piće

Preuzmite sliku

Osamnaestogodišnjak iz Tešnja Almedin Dugalić iznenada je preminuo prije dva dana nakon što mu je pozlilo na proslavi punoljetstva. Sumnja se da su mu prijatelji u piće stavili drogu, a jedan od njih je i osumnjičen.

Dugalić je u svojoj porodičnoj kući proslavljao 18. rođendan zajedno sa još četiri prijatelja kada mu je pozlilo. Roditelji su ga hitno odvezli u tešanjsku bolnicu, ali je on nažalost preminuo nekoliko sati kasnije usljed zatajenja srca.

Ističe se da unesrećeni dječak nije imao nikakve zdravstvene probleme, te da je bio povučena osoba, zbog čega se pretpostavlja da mu je neko namjerno sipao drogu u piće. Toksikološki nalaz još uvijek nije završen, ali su uzete izjave očevidaca, odnosno prijatelja koji su bili sa njim.

Vezano | Mladić iz Tešnja izašao proslaviti 18. rođendan, pozlilo mu pa preminuo 

Kako se saznaje, jedna osoba je ispitana u svojstvu osumnjičenog zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge. Tri osobe su saslušane u svojstvu svjedoka.

Tokom istrage, izuzeti su predmeti vještačenja, a nakon što vještačenje završi i budu analizirani svi materijalni i lični dokati, očekuje se i proširenje istrage na druga lica, a u vezi sa otkrivanjem osoba koje su opojno sredstvo prodale tek punoljetnim dječacima.

Stradalom mladiću jučer je klanjana i dženaza na mezarju “Pod brdom” u Medakovu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,