Subota, 2. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Novi bijeg zatvorenika u RS-u: Kinez skokom sa 12. metara pobjegao iz zatvora u Trebinju

Preuzmite sliku

Kineski državljanin Q.T. pobjegao je iz Okružnog zatvora u Trebinju tako što se, tokom šetnje, popeo na krov jedne od zgrada, a potom skočio sa visine od 12 metara.

Izvor  blizak istrazi opisao je kako je Kinez pobjegao iz zatvora.

– Dok je bio na šetnji taj pritvorenik se, uz žicu i gromobran, popeo na krov jedne od zgrada. Iako je sve opasano bodljikavom žicom, uspio je da se popne i skoči sa 12 metara visine! Nevjerovatno, ali taj skok ili pad ga nije zaustavio – pojasnio je izvor iz istrage.

 • On navodi da su bjekstvo zabilježile nadzorne kamere zatvora, javlja ATV.

  – Na kamerama se vidi kako je skočio. Vidi se i trenutak kada se, nakon skoka, podiže kao da se ništa nije dogodilo i nastavlja da bježi. Kao da je mačka, a ne čovjek – kaže pomenuti izvor.

  Unutrašnja straža je reagovala, ali budući da oni nisu naoružani, nisu uspjeli da spriječe bjekstvo. Za odbjeglim pritvorenikom organizovana je potraga koju vodi PU Trebinje. Cijela policija je na nogama i za Kinezom se traga.

  Inače, iako je Okružni sud u Trebinju zatvor poluotvorenog tipa kineski državljanin Q.T. se u njemu nalazio odlukom Suda BiH koji mu je odredio ekstradicioni pritvor, u kojem je čekao izručenje.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,