Ponedjeljak, 30. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nesavjesnoj vozačici oduzet automobil: Halima imala 143 prekršaja i 25.000 KM neplaćenih kazni

Preuzmite sliku

Policija u Modriči privremeno je oduzela automobil Volkswagen od Halime A. (40) sa područja Vukosavlja koja je višestruki povratnik u činjenju prekršaja, saznaju “Nezavisne“.

Iz Policijske uprave Doboj saopšteno je, uz navođenje inicijala, da je sinoć prilikom kontrole Volkswagena, za čijim volanom je bila Halima. A, utvrđeno da se ona nije javila na poziv nadležnog organa u vezi predavanja o posljedicama koje proizilaze iz nepoštovanja ili nepoznavanja saobraćajnih propisa čime je počinila prekršaj iz člana 227. stav 1. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

“Izvršenim provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je da je navedeno lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja te da isto nije platilo 143 prekršajna naloga sa dugom u Registru novčanih kazni u iznosu od 25.175 KM“, navodi se u saopštenju.

Iz Policijske uprave Doboj apeluju na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju jer će policijski službenici naše Uprave prilikom kontrole kada utvrde da, lice upravlja prije sticanja prava na upravljanje, upravlja neregistrovanim vozilom ili utvrde da je lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja, postupati u skladu sa Zakonom o prekršajima i vršiće se privremeno oduzimanje predmeta prekršaja zbog opasnosti od ponavljanja istog. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje