Utorak, 28. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Na graničnim prelazima uhapšene tri osobe

Preuzmite sliku

Službenici Jedinice granične policije Gradiška u srijedu i četvrtak lišili su slobode dva državljana Bosne i Hercegovine na osnovu raspisanih potraga.

Na MGP Gradiška pri ulasku u BiH lišen je slobode Z.B. (1975.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Prnjavoru zbog kaznenog djela „falsificiranje isprave“. Na MGP Gradina na izlasku iz BiH lišen je slobode R.K. (1953.) jer ga potražuje Općinski sud u Sanskom Mostu zbog kaznenog djela „lake tjelesne ozljede“.

R.K. predat je službenicima Sudske policije Sanski Most, dok će Z.B. u toku dana biti predat nadležnom organu, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Službenici JGP Hum 26.7.2017. lišili su slobode A.S. (1989.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Bern raspisao potjernicu zbog kaznenog djela „krađa u bandi“, „kaznena djela protiv imovine“, „krađa iz koristi“, te „nezakonit ulazak i boravak“.

Osoba s područja Kosova kontrolirana je na izlasku iz BiH na MGP Hum i predana službenicima Sudske policije Suda BiH, navodi se u priopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje