Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Na bh. aerodromima četiri osobe lišene slobode

Preuzmite sliku

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 4.7.2017. godine lišili su slobode tri državljana Bosne i Hercegovine na osnovu raspisanih potraga.

Na letovima iz Beča lišeni su slobode N.B. (1974.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Kalesiji zbog krivičnog djela „nasilje u porodici“, i R.D. (1985.) kojeg potražuju Općinski sud u Sarajevu zbog produženog krivičnog djela krađa i Osnovni sud u Banjaluci zbog krivičnih djela „teška krađa“ i „krađa“.

Na letu iz Beograda lišen je slobode J.B. (1983.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuju Općinski sud u Zavidovićima zbog krivičnog djela „krađa“ i Općinski sud u Lukavcu zbog „šumske krađe“. Predati su službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Istog dana na Međunarodnom aerodromu Tuzla, na letu iz Dortmunda lišen je slobode E.M. (1978.) jer ga potražuje Općinski sud u Gradačcu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Službenici JGP Aerodrom Tuzla bh. državljanina predali su pripadnicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,