Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Lažno se predstavljali kao volonteri udruženja i uzimali novac građanima

Preuzmite sliku

Policija iz Gacka pronašla je i kaznila četiri lica koja su se lažno predstavljala i nezakonito prikupljala prilog za udruženja koja okupljaju lica sa poteškoćama u razvoja, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Trebinje.

Portparolka Policijske uprave Jovana Cvijetić pojasnila je da je riječ o licima iz Sarajeva čiji su inicijali A.M.O, S.DŽ, A.K. i A.B, koja su izjavila da skupljaju priloge za Udruženje “Klub specijalnih sportova Drina” Goražde i Udruženje roditelja djece i omladine s poteškoćama u razvoju “Rastimo Zajedno” Kozarska Dubica.

Udruženje nije registrovano

Cvijetićeva je istakla da je u saradnji sa Policijskom stanicom Goražde utvrđeno da navedeno Udruženje nije registrovano na području Goražda.

– Obaviješteno je Okružno javno Tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo da se nastavi sa prikupljanjem operativnih saznanja, a da se lica sankcionišu za prekršaj neovlašteno prikupljanje dobrovoljnih priloga – rekla je Cvijetićeva.

Apel građanima

Policijska uprava Trebinje apeluje da građani obrate pažnju ko im se predstavlja kao volonter nekog Udruženja.

Apel na društvenim mrežama proteklih dana uputilo je i gatačko Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama “Rastimo zajedno” koji su istakli da nemaju nikakve veze sa ovim ljudima i zamolili sve da ne kupuju markice koje im se nude, te da sve to prijave policiji.

Navedena lica pronađena su i kažnjena jučer. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje