Nedjelja, 26. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Izvršili bombaški napad na Spasu Šakotu: Nenad Berić i Aleksandar Savić dobili ukupno 19 godina zatvora

Banjalučki Okružni sud osudio je Nenada Berića (37) i Aleksandra Savića (32) iz Banje Luke na ukupnu kaznu zatvora od 19 godina za bombaški napad na banjalučkog profesora Spasu Šakotu (60).

Berić je osuđen na deset, a Savić na devet godina zatvora.

Prema optužnici, Berić je planirao ubistvo Šakote, a Savić je optužen za pokušaj ubistva, jer je postavio bombe na točkove profesorovog automobila.

U presudi se navodi i da je Berić obavezan da Šakoti vrati 30.000 KM koliko mu je uzeo da bi sredio oslobađanje u postupku koji je protiv profesora vođen, a koji je okončan tako što je Šakota osuđen na šest mjeseci zatvora za zadovoljavanje strasti pred učenicima.

Berić i Savić su se u sporazumu o priznanju krivice koji su potpisali sa republičkim javnim tužilaštvom, a koje je prihvatio sud, obavezali da će izmiriti svu štetu koja je nastala 3. oktobra prošle godine oko 10.30 sati eksplozijom bombi na parkingu zgrade kod Rebrovačkog mosta u Banjoj Luci.

Tom prilikom povrijeđen je Šakota i još jedna osoba, a nastala je i znatna materijalna šteta na automobilima koji su bili parkirani pored Šakotinog automobila te na stambenoj zgradi ispred koje se desila eksplozija.

Osuđenima je produžen pritvor do pravosnažnosti presude. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje