Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Iz Vrbasa izvučeno tijelo vozača “passata” koji je pred Novu godinu planuo u kanjonu Tijesno

Preuzmite sliku

U rijeci Vrbas pronađeno je tijelo Zorana Pekeza (52) iz Laktaša, vlasnika “passata” koji je krajem decembra prošle godine izgorio u kanjonu Tijesno, na putu Banja Luka – Jajce.

Potvrdili su to izvori “Nezavisnih novina”, koji dodaju da je na prepoznavanju Pekeza bio član njegove porodice, a, osim toga, u džepu pokojnika pronađeni su njegovi lična karta i vozačka dozvola.

– Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti utapanje. Međutim, u organima za disanje pronađeni su tragovi gareža, a na tijelu ima površinske opekotine – rekli su izvori.

Pekezov automobil buknuo je 27. decembra u 10.05 sati, a u vozilu nije pronađen niko. Nezvanično je objavljeno da su tokom uviđaja uočeni određeni tragovi koji ukazuju da se na tom mjestu neko spustio prema rijeci Vrbas.

– Ne isključuje se mogućnost da je požar zahvatio i vozača i da je silaskom do rijeke pokušao da ugasi vatru. Sve opcije se provjeravaju – rekao je tada izvor iz policije.

Tijelo su iz Vrbasa, u banjalučkom naselju Karanovac, u petak izvukli pripadnici Vatrogasne brigade Banja Luka.

– Na izvlačenju utopljenika učestovalo je pet vatrogasaca i jedno vozilo – naveli su iz Vatrogasne brigade Banja Luka.U potragu za Pekezom bila je uključena i Specijalna antiteroristička jedinica MUP-a RS-a, čiji su pripadnici pretraživali korito Vrbasa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,