Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Iz vatrenog oružja usmrtio komšijine domaće životinje

Preuzmite sliku

Policijskoj stanici Kozarska Dubica obratilo se lice inicijala M.R. iz Kozarske Dubice, te prijavilo da je nedaleko od svoje kuće, a na njivi vlasništvo lica P.Z. pronašao ustrijeljene svoje dvije junice.

Nakon zaprimljene prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta, potvrdili navode prijave, te izvršili istražnu radnju uviđaj.

Preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela policijski službenici su došli do postojanja osnova sumnje da je isto počinilo lice P.Z. (1969) iz Kozarske Dubice.

Osumnjičeno lice lišeno je slobode, a kriminalističkom obradom utvrđeno da je isti počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret. Policijski službenici su kod osumnjičenog pronašli i privremeno oduzeli poluautomatsku pušku i 71 komad metaka.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Mučenje i ubijanje životinja“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ protiv navedenog lica.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje