Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ispod uložaka u patikama pokušao ilegalno prenijeti novac

Preuzmite sliku

Tokom kontrole pronađeno je ukupno 90.000 eura, a dio otkrivenog novca jedan od putnika krio je ispod uložaka u patikama koje je u tom trenutku nosio na sebi.

Carinici su tokom praznika na prelazima Gradina i Horgoš u suradnji sa policijom zaplijenili preko 96.000 eura, a interesantno je da je dio neprijavljenog novca otkriven ispod uložaka u patikama koje je jedan od putnika nosio na sebi.

Slučaj na Gradini otkriven je 4. januara 2022. godine nakon što je za detaljan pregled izdvojen BMW, kojim su ka Turskoj putovala trojica austrijskih državljana.

Nakon što je svakom putniku vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 eura, do okončanja prekršajnog postupka zadržana je suma od 60.000 eura. Na Horgošu je dan ranije 3. januara 2022. godine, na izlazu iz zemlje, prilikom detaljnog pregleda dvojice iračkih državljana, koji su automobilom BMW putovali iz Turske ka Njemačkoj, pronađeno ukupno 56.665 neprijavljenih eura.

Kada je putnicima vraćen dozvoljeni iznos gotovine koju je bez prijavljivanja moguće prenijeti preko granice, uz potvrdu o pokrenutom prekršajnom postupku zadržano je nešto više od 36.000 eura. (crnahronika.info)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,