Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Gradiška: 36-godišnjak presreo 68-godišnju ženu, uvukao je u napušteni objekat pored ceste i silovao

Preuzmite sliku

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičenog N. G. (36) iz Gradiške, stavio je danas prijedlog za određivanje mjere pritvora  Osnovnom sudu u Gradišci zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo silovanje. 

– Osumnjičeni je 23. septembra, oko 22.30 sati, na području Gradiške, počinio navedeno krivično djelo na štetu 68-godišnjakinje. Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Nezvanično se moglo saznati da je žena silovana u selu Rovine kod Gradiške.

– On je žrtvu presreo na putu te ju je nasilno uvukao u napušteni objekat pored ceste, gdje je silovao. Ženi je ljekarska pomoć ukazana u Domu zdravlja Gradiška, a osumnjičeni je odmah uhapšen, kazali su izvori bliski istrazi.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Gradišci.  (Oslobođenje)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,