Utorak, 19. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

FUP uhapsio 23-godišnjaka zbog krivotvorenja kreditnih kartica

Preuzmite sliku

Pripadnici Federalne uprave policije su danas, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Zenici, u cilju dokumentovanja krivičnog djela “krivotvorenje kreditnih i ostalih kartica bezgotovinskog plaćanja” uhapsila jednu osobu iz Tešnja inicijala M. U. (1997). 

U sklopu navedenih aktivnosti, pripadnici Federalne uprave policije su po naredbi Općinskog suda u Tešnju izvršili pretres kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni u Tešnju, kojom prilikom su pronađeni predmeti traženi naredbom suda, a koji se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelom i oni će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšeni je priveden u službene prostorije Policijske uprave Tešanj, gdje će biti kriminalistički obrađen, te će u zakonskom roku biti predat uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu.

Pretresi su vršeni uz asistenciju pripadnika Policijske uprave Tešanj Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, saopćeno je iz FUP-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje