Četvrtak, 7. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Epilog nesreće u Tuzli: Pet osoba sa teškim povredama, obavljaju se operativni zahvati, dvije osobe na respiratoru

Preuzmite sliku

Teška saobraćajna nesreća se dogodila poslije ponoći oko 1:30 sati u tuzlanskom naselju Solana. U nesreći su učestvovala dva vozila, na kojim je pričinjena totalna materijalna šteta, a morali su intervenisati i tuzlanski vatrogasci. 

“Oko 01.10 sati u Tuzli, u Ulici 18. hrvatske brigade, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila Toyota i Mercedes. Povrijeđeno je ukupno 7 lica, od čega je 5 lica zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane od strane ljekara UKC Tuzla, gdje su zadržani na daljem liječenju. Uviđaj su uz prisustvo i pod nadzorom kantonalnog tužioca izvršili policijski službenici OKP PU Tuzla. Uviđaju je takođe prisustvovao sudski vještak za saobraćajne nezgode. U toku je daljnji rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode,” navedeno je iz MUP-a TK.

 • Vezano | U teškoj saobraćajnoj nesreći u Tuzli povrijeđeno sedam osoba 

  Iz UKC Tuzla potvrđeno je da je hospitalozirano pet pacijenata sa politraumom i teškim tjelesnim povredama koji se nalaze u Jedinici intenzivne terapije Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju.

  Ð. D. 2002 godište, povrede glave, pacijent operisan, na respiratoru.

  M. V. 2003 godište, povreda glave, grudnog koša i kičme, operisan, na respiratoru.

  G. M. 1997. godište, povreda vratne kičme i gornjih ekstremiteta, planiran operativni zahvat. Pacijentica samostalno diše.

  D. A.1996. godište, povrede grudnog koša, kičme i abdomena, trenutno u toku operativni zahvat.

  M. R. 1986. godište, povreda glave, kičme i abdomena, samostalno diše, planiran operativni zahvat.

  M. E. (22) je pacijent koji je hospitaliziran na Klinici za torakalnu hirurgiju zbog povrede rebra, svjestan je i komunikativan, a u toku je dodatna dijagnostika. Pacijent M. K. (21), obrađen na prijemu Klinike za ortopediju i traumatologiju te otpušten na kućno liječenje” – navela je Ersija Aščerić-Mujedinović, glasnogovornica UKC-a Tuzla.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje