Subota, 23. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Državljanka BiH lišena slobode zbog krijumčarenja 11 osoba iz Pakistana

Preuzmite sliku

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine 17. septembra lišili su slobode državljanku Bosne i Hercegovine, E.B. (1999.), nakon što je otkrivena u krijumčarenju 11 osoba afroazijskog porijekla, javlja Anadolu.

Krijumčarenje je spriječeno prilikom nadzora državne granice i kontrolom putničkog motornog vozila Seat, bh. nacionalnih oznaka, u mjestu Kozara na području Čajniča, objavila je Granična policija Bosne i Hercegovine.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje osoba, o navedenom događaju su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama vozilo i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti, a državljanka BiH ispitana u svojstvu osumnjičene.

Krijumčareni strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u Upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Pakistana.

Predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine na daljnje postupanje. Protiv osumnjičene bh. državljanke, Tužilaštvu BiH bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje