Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Doboj: Baki monstrumu pet godina zatvora zbog ubistva beba?

Preuzmite sliku

Okružno tužiteljstvo Doboj ponudit će sporazum o priznanju krivice Vojkani Bogojević (53) iz Trnjana, optuženoj za ubistvo dvije bebe koje je rodila njena mentalno zaostala kći Sanja (26), i petogodišnju zatvorsku kaznu za ovo krivično djelo, okarakterizirano kao teško ubistvo.

Ovu informaciju nije potvrdio, ali ni demantirao Vojkanin advokat po službenoj dužnosti Branko Ristić, ali je kazao kako je iz tehničkih razloga odgođeno ročište pred Okružnim sudom Doboj, koje je trebalo biti održano 25. jula.

Sporazum o priznanju krivice

Upravo na tom ročištu trebao je biti razmatran sporazum o priznanju krivice, a s obzirom na to da slijedi ljetna stanka u radu pravosudnih institucija, on bi na red mogao doći tek početkom septembra, kada je zakazan nastavak suđenja Vojkani Bogojević, javlja Večernji.ba. Na osnovu sporazuma o priznanju krivice ranije je za obljubu nad nemoćnom osobom na trogodišnju kaznu zatvora osuđen Sanjin rođak Rade Bogojević (54), otac jedne od tri bebe koje je ona rodila, dok je za isto krivičo djelo na kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci osuđen Žarko Cvijetić iz Skugrića, kod Modriče. Navodno je sporazum nuđen i Vidu Jankoviću iz Dugog Polja, koji je također optužen za obljubu nad nemoćnom osobom, ali on nije pristao.

Baka monstrum

Svi oni su godinama imali seksualne odnose s djevojkom koja je od 2011. do 2015. rodila tri bebe. Dvije je ubila njezina majka, koju javnost zove “baka monstrum”, i njihova tijela su pronađena, a jednoj je ona presudila, ali tijelo nije nađeno. Identitet oca druge bebe ostao je nepoznat javnosti, ali je, neslužbeno, DNK analiza pokazala srodničku vezu potencijalnog oca bebe s majkom, odnosno Sanjom. DNK analizi bio je podvrgnut i Sanjin otac Milivoje, ali je nalaz bio negativan i time je otklonjena sumnja da je djevojka žrtva incesta. Prema tvrdnji mještana Trnjana, Sanja je “žrtva svojih zaostalih roditelja koji su je podvodili muškarcima i za to možda i uzimali novac”.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje